zaterdag 29 november 2008

UNFCCC vermindert emissie klimaatverandering conferentie

Gastheer, participanten en secretariaat van de 14e VN klimaatverandering conferentie (COP14) die van 1 – 12 december in Poznan/Polen wordt gehouden, zijn van plan de emissie die voortvloeit uit hun deelname aan de conferentie te verminderen en te compenseren.

De Poolse regering schat, dat de emissie ongeveer 13.000 ton carbon dioxide zal zijn. De emissie omvat: lucht transport, hotels, vergaderruimten en locaal transport. De schatting is gebaseerd op 8.000 participanten. Als gastheer van COP 14 is de Poolse regering van plan de totale emissie die voortvloeit uit de conferentie te compenseren. Individuele delegaties zoals Engeland, Nederland en de Europese Unie hebben reeds maatregelen genomen om hun emissie te compenseren. Vele individuele organisaties die de conferentie zullen bijwonen hebben ook emissie vermindering- en compensatie schema’s in kaart gebracht.
Het UNFCCC-secretariaat zelf heeft een uitgebreide pakket aan maatregelen genomen om de carob (koolstof) voetafdruk van de participanten te verminderen. De keuze van transport naar en van de conferentie zal het grootste effect hebben. Reizen van het hoofdkwartier te Bonn naar Poznan voor de ongeveer 200 stafmedewerkers die moeten werken gedurende de vergadering zullen zo carbon vriendelijk mogelijk zijn, of per bus of per trein. Deze maatregel alleen zal resulteren in ongeveer zes keer minder broeikasgas emissies dan het reizen via de lucht. Geschat wordt de totale emissies te verminderen met ongeveer 50 ton.

Bron: UNFCCC

Geen opmerkingen: